Home Kruidenprogramma
Word je kruidenvrouw of kruidenheer ?

Het kruidenprogramma voor kinderen gaat een stukje terug naar de eeuwen oude en wereldwijde kennis. Kruiden zijn alom gekend, in elke cultuur nemen of namen ze een belangrijke plaats in. We kennen ze in hoofdzaak nog van de pilletjes en de siroopjes bij de apotheker.

Op een actieve bio-boerderij laten we de kinderen in de kruidenwereld stappen door kennis, ervaring en creatieve verwerking.

kruiden

Geniet even mee:

Er is de blijdschap om het leren herkennen van kruiden, ze te benoemen en de geneeskrachtige van de 'gevaarlijke' te onderscheiden.

Er is de ervaring van het werken met kruiden. Er ontstaat meer dan verwondering als siroopjes, zalfjes, thees,... kunnen gemaakt worden van kruiden ( onkruid in de volksmond) die overal in de eigen tuin te vinden zijn.

Er is het genieten van de vertelling over hoe heksen, kruidenvrouwen worden en hoe kruidenvrouwen heksen worden. Het is het inzicht krijgen in de boodschap van het pentagram in elk van ons.

Er is het zingen, het masseren, het kruiden-zoekspel, het bereiden van soep, ijs, cake,.. Er is de zonnegroet, de inwijding tot kruidenheren en -vrouwen bij het vuur,

Er is vooral de groeiende verbondenheid om samen zéér intensief met aarde,vuur, water, lucht in geest bezig te zijn. verbonden met elkaar én met Moeder Aarde.

Een programma met heel veel mogelijkheden en waarbij de leerkracht zelf het pakket mag kiezen.

Thema: Kruiden : kennis, ervaring en creativiteit

Doelgroep: 2 de en 3 de graad Lager onderwijs.
In overleg ook aanbod voor secundaire scholen.

Duur : 1 volle dag op de boerderij

Kostprijs : Neem contact op.

Groep : We werken met 1 klasgroep. (Klasgroepen groter dan 25 leerlingen betalen 6 euro per persoon)

Vervoer :Als MOS-school kan je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Informeer hiervoor bij MOS.