Home Locaties
Locaties
't Livinushof

Biologische aardappelen en grove groenten

Carlos Noë en Sonia Sucaet hebben een biologisch akkerbouw- en vollegrondsgroentenbedrijf van 30 ha: aardappelen, wortelen, rode en gele ajuin, pompoen, kool, gras-klaver, granen en luzerne.

Thuisverkoop: dagelijks, bij voorkeur na een telefoontje, fax of mail, vanaf 15 augustus tot einde voorraad (eind april).

Welke producten? Aardappelen, pompoen,ajuin (wit/rood), wortelen en kolen

Biogarantie / Controle blik

Carlos Noë en Sonia Sucaet

Molenkreekstraat 3

9981 St-Margriete

Tel/Fax: 0032 (0)9/3798121

Email: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Website : www.livinushof.be

 

Willen jullie 't Livinushof beter leren kennen? Bezoek de vernieuwde website www.livinushof.be of volg ons op FB

nieuwLivinushof

 
Fruitbedrijf Koenraad Van Eykeren

Biologisch kwaliteitsfruit (appel en peer) en sap

 

Je kan steeds bij Koenraad Van Eykeren en Leen De Craecker  terecht voor de aankoop van biologische appels, peren en sap.  Ze hebben ook een thuisverkoop en zijn steeds beschikbaar.

maar het is nuttig als je op voorhand even belt.  Zo kunnen ze ook de bestelling klaarzetten tot je komt.

 

Biogarantie / Controle blik

 

Koenraad en Leen Van Eykeren - De Craecker

Molenstraat 93

9988 Watervliet

T: 09/3798491 of 0476633799

F: 09/379 77 02

Email : Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 

 
De Zwaluw

Biologische melkveehouderij

Dirk Mouton en Ria Dewulf hebben een biologisch melkveehouderij. Zij verwerken zelf hun verse biologische melk tot zuivelproducten.  In hun hoevewinkel kan je steeds terecht voor deze lekkernijen.

 

Thuisverkoop: Hoevewinkel is  open van dinsdag tot zaterdag van 9 u - 12 u   en van 16 u – 19u.

sluitingsdag :zondag en maandag gesloten

 

Welke producten? : verse melk, karnemelk,rijstpap,boter, yoghurt,chocolademousse, ijs, platte kazen, jonge harde kaas, eieren,

dezwaluw2009

Biogarantie / Controle blik

Op deze boerderij is in 2010 de volgende generatie mee in de bedrijfsvoering gestapt. Nils werkt samen met zijn ouders mee aan de verdere uitbouw van ‘de Zwaluw'. De aanwezige activiteiten: melkvee met melkverwerking, thuisverkoop met hoeve ijs zijn gebleven. De twee zonen hadden al heel wat neerhofdieren : kippen ,cavia's ,konijnen , duiven,  van verschillende rassen, pony's en Vlaamse schapen die op natuurgebieden grazen. Deze dieren genieten verder de aandacht van de boeren daar . Maar met Nils kwamen ook een aantal andere activiteiten er extra bij. Zo worden er wat meer groenten en aardappelen geteeld voor in de hoevewinkel.

foto2

Het ondernemerschap ,dat deze boerderij typeert , wordt echter nu ook verder gezet. Zo heeft men bij de bouw van een nieuwe vrije loopstal veel aandacht voor ecologie. Het houden  van dieren wordt nu gecombineerd met een betere en vlottere manier van composteren. In de stal worden houtsnippers en snoeihout gebracht en daarop lopen de dieren. Hun mest komt terecht op die houtmassa . Hierdoor krijg je , na regelmatig bewerken , een vlotte manier van compost aanmaken maar het zorgt er ook voor dat de dieren op een vrij droge massa kunnen liggen. Het houtafval komt in de plaats van het stro en is  voorradig na snoeiwerken voor natuur en landschap. Op deze manier draagt dit type stal bij aan het minder belasten  van ons ecologisch systeem . Het bedrijf is nu ook zeker van de kwaliteit van hun compost die in het voorjaar op de akkers komt voor de bemesting.

foto3

 

Dirk Mouton en Ria  DeWulf

Verbindingsweg 66

9920 Lovendegem

Tel/fax : 09/372 77 84

Email : Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken